Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Ελληνικά
Ελληνικά
English
Σύνδεση
Εγγραφή
Μαθήματα
Συχνές ερωτήσεις
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Επιλογές Μαθήματος
Ανακοινώσεις
Ασκήσεις
Έγγραφα
Ημερολόγιο
Σύνδεσμοι
Μάθημα : Επιμόρφωση Β επιπέδου
Κωδικός : G1487102
Επιμόρφωση Β επιπέδου
G1487102 - ΜΑΚΡΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
Ερωτήσεις Γενικού Μέρους Α
Ερώτηση 1 / 9
(Πολλαπλής Επιλογής (Μοναδική Απάντηση) — 5 βαθμοί)
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται πολλά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που έχουν ως στόχο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών. Σε ένα θεωρητικό πλαίσιο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι:
Υπηρεσίες μετάδοσης εικόνας, ήχου, σύγχρονη ή ασύγχρονη επικοινωνία μέσω γραπτών κειμένων, δυνατότητες συν- πεξεργασίας κειμένων κ.ά.
Τα περιβάλλοντα αυτά είναι καταλληλότερα για την υποστήριξη διδασκαλιών σύμφωνων με τις θεωρίες του L. Vygotsky, δεδομένου ότι παρέχουν την υλική βάση για την ανάπτυξη ισχυρής αλληλεπίδρασης μεταξύ των μαθητών και γενικότερα ευνοούν τη συνεργατική μάθηση.
Τα περιβάλλοντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια πολλών και διαφορετικών ειδών διδασκαλίας. Ο κρίσιμος παράγοντας στην περίπτωση αυτή δεν είναι τόσο το λογισμικό ή το περιβάλλον που χρησιμοποιείται, αλλά μάλλον ο τρόπος με τον οποίο είναι οργανωμένη η αντίστοιχη διδασκαλία.
Τα περιβάλλοντα αυτά είναι καταλληλότερα για την υποστήριξη διδασκαλιών σύμφωνων με τις θεωρίες του δομισμού (constructivism, θεωρίες του J. Piaget) δεδομένου ότι επιτρέπουν τη οικοδόμηση νέων γνώσεων, οικοδομημένων πάνω σε παλιότερες, χάρη στον πλούτο των αλληλεπιδράσεων κάθε μαθητή με το περιβάλλον του.
Τα περιβάλλοντα αυτά είναι καταλληλότερα για την υποστήριξη διδασκαλιών σύμφωνων με τις θεωρίες της νοηματικής, προσληπτικής μάθησης (θεωρία του D. Ausubel) δεδομένου ότι ευνοούν την πρόσληψη νέων πληροφοριών και άρα νέων γνώσεων.
Τα περιβάλλοντα αυτά είναι καταλληλότερα για την υποστήριξη διδασκαλιών σύμφωνων με τις θεωρίες του συμπεριφορισμού και της προγραμματισμένης διδασκαλίας δεδομένιυ ότι μπορούμε πλέον να προγραμμτίσουμε με μεγάλη ευκολία τηναλληλεπίδραση ψηφιακών συστημάτων και χρηστών (μαθητών).
Εκκαθάριση επιλογής