- ΔΙΟΝΥΣΙΑ: Στην εργασία μας χρησιμοποιήσαμε τον μικροελεγκτή Arduino UNO R4 WiFi που αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του κλασικού UNO. Έχει ενσωματωμένο bluetooth και wifi module κάτι που το κάνει ιδανική επιλογή για εργα IoT.
- ΓΕΩΡΓΙΑ: Για τον έλεγχο της πληρότητας των κάδων χρησιμοποιήθηκε ο αισθητήρας απόστασης υπερήχων. Ο αισθητήρας μετράει την απόσταση ανάμεσα στον εαυτό του και ένα αντικείμενο, χρησιμοποιώντας υπερηχητικά κύματα. Ο αισθητήρας διαθέτει: Trigger (πομπός): στέλνει έναν υπερηχητικό παλμό στα 40 kHz. Echo (δέκτης): περιμένει τον παλμό να ανακλαστεί πίσω από κάποιο αντικείμενο. Ο αισθητήρας μετρά τον χρόνο που χρειάζεται ο παλμός να πάει και να επιστρέψει. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή σχέση: Απόσταση=(χρόνος*ταχύτητα ήχου)/2 (Η ταχύτητα του ήχου στον αέρα είναι περίπου 343 m/s ή 0.0343 cm/μs)
- ΔΙΟΝΥΣΙΑ: Για την ανίχνευση πιθανής ανατροπής (αν ο κάδος έχει γύρει, αναποδογυρίσει ή κουνηθεί από την αρχική του θέση) χρησιμοποιήθηκε ο αισθητήρας κλίσης (tilt sensor). Είναι μια συσκευή που ανιχνεύει την αλλαγή γωνίας ή προσανατολισμού ενός αντικειμένου.
- ΜΑΡΙΑ: Για να εντοπίζουμε αυξήσεις θερμοκρασίας που ενδέχεται να υποδηλώνουν πυρκαγιά χρησιμοποιήθηκε ένας αισθητήρας θερμοκρασίας. Είναι μια συσκευή που μετρά τη θερμική ενέργεια του περιβάλλοντος ή ενός αντικειμένου και την μετατρέπει σε ηλεκτρικό σήμα που μπορεί να διαβαστεί από μικροελεγκτή όπως το Arduino.