Μάθημα : Αρχές Προγραμματισμού Υπολογιστών ΒΠΛ
Κωδικός : T356161
2020 - ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΦΕΙΔΑ
Περιγραφή Μαθήματος
Το διδακτικό υλικό που έχετε στα χέρια σας έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες σε θέματα επίλυσης υπολογιστικών προβλημάτων με αλγοριθμικό τρόπο. Παράλληλα ευελπιστούμε να αποτελέσει το έναυσμα για να εισαχθείτε ολοκληρωμένα στον κόσμο του προγραμματισμού των υπολογιστών, να κατανοήσετε περαιτέρω βασικές αρχές του και να αποκτήσετε δεξιότητες στη δημιουργία δικών σας ολοκληρωμένων προγραμμάτων. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που προτείνονται, έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού, τη γλώσσα Python, να εμβαθύνετε σε αρχές του προγραμματισμού, να τροποποιήσετε έτοιμα προγράμματα και στη συνέχεια να κατασκευάσετε τα δικά σας.
Παρακάτω θα βρέιτε το μάθημα δομημένο σε ενότητες. Καλό είναι να παρακολουθείτε αριστερά τους συνδέσμους για Ανακοινώσεις και Εργασίες.
-
Διδάσκοντες
ΦΕΙΔΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
Μαθησιακοί στόχοι
- Εμπλουτισμός των γνώσεων και απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων σε θέματα επίλυσης
υπολογιστικών προβλημάτων με αλγοριθμικό τρόπο - Εισαγωγή του μαθητή ολοκληρωμένα στον κόσμο του προγραμματισμού των υπολογιστών
- Κατανοήση περαιτέρω των βασικών αρχών του και απόκτηση δεξιοτήτων στη δημιουργία δικών σας ολοκληρωμένων προγραμμάτων
- Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες που προτείνονται, έχετε την ευκαιρία να πειραματιστείτε με μια σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού, τη γλώσσα Python, να εμβαθύνετε σε αρχές του προγραμματισμού, να τροποποιήσετε έτοιμα προγράμματα και στη συνέχεια να κατασκευάσετε τα δικά σας.
Περιεχόμενο μαθήματος
1. Από το πρόβλημα στην ανάπτυξη αλγόριθμου
2. Από τον αλγόριθμο στην ανάπτυξη προγράμματος
3. Βασικά στοιχεία γλώσσας προγραμματισμού
4. Αλγοριθμικές δομές
5. Δομές Δεδομένων
6. Κλασικοί Αλγόριθμοι
- Εμπλουτισμός των γνώσεων και απόκτηση των απαραίτητων δεξιοτήτων σε θέματα επίλυσης
Αναλυτικά τα βήματα για την εγκατάσταση της PYTHON
Εδώ θα μιλήσουμε για δεδομένα, μεταβλητές, τελεστές, πράξεις, εντολές input(),raw_input(),print και κάποιες ενσωματωμένες συναρτήσεις
Ακολουθεί βίντεο με τις πρώτες εντολές της Python
Η δομή επανάληψης χρησιμοποιείται όταν μια ή περισσότερες εντολές πρέπει να εκτελεστούν πολλές φορές. Οι εντολές επανάληψης ατην Python είναι:
α) Η εντολή FOR η οποία χρησιμοποιείται για γνωστό πλήθος επαναλήψεων
π.χ. for i in range(40):
print i
β) Η εντολή WHILE η οποία χρησιμοποιείται για άγνωστο πλήθος επαναλήψεων (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για γνωστό αλλά εκεί συνήθως προτιμάται η for)
π.χ. x=0
while x<=10:
print x
x=x+1
Περισσότερες πληροφορίες για τις εντολές θα βρείτε στα έγγραφα.
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
Όλες...- - Δεν υπάρχουν ανακοινώσεις -